21-09-07

Op vleugels van eeuwigheid

Dit was de titel die naast de foto van Benny prijkte op zijn uitvaartplechtigheid.
Afscheid van een groot kampioen en een al even grote persoonlijkheid.
Altijd heb ik er naar opgekeken naar iemand zoals Benny. Je moet het maar eens proberen als atleet altijd op de afspraak zijn en er zelden één missen. De stress en de vele andere facetten die bij iedere wedstrijd voelbaar zijn.
Jaar in jaar uit er alles voor doen en er nog meer voor laten! Een mens die zelden of nooit aan sport doet kan het hem moeilijk inbeelden, vroeg in je bed, dit niet eten, dat moet je eten,  zoals hij zelf veel zei: "leven als een pater".Stilaan naar je topconditie toegroeien en dan plots in één flits zie je alles in duigen vallen. Je levenswerk valt daar weg in het niets. Begrijpen wie begrijpen kan. Je zou voor minder 2x kijken als je een baan oversteekt of een kruispunt kruist. De "fietspaden" in Belgie liggen er levensgevaarlijk bij. Ofwel liggen ze vol stenen,aarde, glas,... je moet niet gaan beginnen noemen alles wat niet thuishoort op een fietspad kan je er toch vinden. En de enkele die afgeschermt zijn door bomen of struiken kan je nog onder nog door van de boomwortels die omhoog komen of de takken en netels die 1x per jaar worden gesnoeid.

Hiermee hebben we afscheid genomen van iemand die duatlon op de sportkaart heeft gebracht. Bedankt voor de vele mooie sportmomenten die je ons hebt gegeven!

Rust in vrede!

Na veel rondlezen op het internet heb ik hier een artikel gevonden, ik weet niet hoe ik het moet omschrijven. Oordeel zelf maar. Je kan het vinden op de volgende url:

http://www.nieuwsblad.be/forum/Index.aspx?pageName=reacti...

17:51 Gepost door Frederik De Vuyst in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |