08-07-07

SP Kortrijk: 5de plaats

10km lopen - 43km fietsen - 7km lopen.
Doordat de toppers aantreedden in Calais deze avond was er toch nog een behoorlijk deelnemersveld aanwezig in Kortrijk. Luxemburger Thierry Hübsh en collega de vice Belgisch Kampioen elite: Nicolas D'Harvent ,Master Wim Lievens .... Omdat het een ongewone afstand was werd er in de eerste run toch behouden gelopen. Enkel Thierry bleef enkele seconden voor de eerste groep uitlopen. Daarna volgde een groep met o.a Nicolas, Bart Verkaemer,Tom Van Driessche, Jochen Neyricnk en Hendrix Steve (lux) en ikzelf. Na een snelle wissel bevond ik me in de kop van de wedstrijd. Doordat Jochen vooraf had aangekondigd enkel mij te willen verslaan, verliep de verstandhouding stroef! Er vielen al snel gaten en om beurten demarreren was het gevolg. Een 2de gevolg was dat bij het opsnellen van een heuveltje de krampen in de kuit er zodanig inschoten dat enkel klein schakelen en parkeren een optie waren. De kopgroep was gaan vliegen! Verstandelijk heb ik gewacht op de volgende groep waar ik enkel nog oog had voor een goede 2de wissel en run.......

Maar bij het overschrijden van de wisselzone deed ik al lopend mijn helm los waarop enkele juryleden het nodig vonden van mij tegen te houden omdat ik mijn helm al had losgedaan. Blijkt dat je die maar mag losmaken als je fiets al geparkeerd staat. Natuurlijk kwam ik de wissel moe binnen samen met een groep van 10 atleten en kon ik het mij niet meer permiteren van nog veel seconden te verliezen bij het wisselen. De aanmaning luidde: "helm terug vast, helm terug vast..." Probeer het maar eens al lopen met je fiets aan de hand! En wetende dat de anderen van je aan het weglopen zijn...Waarop ik mij natuurlijk behoorlijk kwaad/woest maakte. Met als gevolg dat Frederik De Vuyst in zijn 6de duatlon een Rode kaart kreeg. Wat het wou zeggen wist ik al evenmin maar het maakte mij ook niets uit.

Mijn enige doel was om er nog zoveel mogelijk terug in te halen, wat me ook nog behoorlijk is gelukt. Opgerukt van een 10 naar een 5de plaats en behoorlijk tevreden over de aankomst. Na de aankomst werd het incident nog aangekaart maar gelukkig was ik genoeg vermoeid na de aankomst om er nog verder op in te gaan.

 

Dit was de 2de niet sportieve ontgoocheling in men nog prille duatlon "carriere"!

Nadat ik op het Bk geen tricolore trui had gekregen: elite vrouwen - elite mannen en tot men grote verbazing vorige week op het Bk bij de jeugd van jong tot oud wel een trui kreeg. En nu dit probleem zal er geen 3de meer moeten volgen of de duatlon " carriere " zal er vroegtijdig opzitten!

 

Ik heb zopas eens de regelementen over de wissel van dicht bij bekeken:

Ik kopieer:

 

Hoofdstuk 9 Wissel

9.1. Algemene bepalingen

De deelnemer:

a) Mag enkel de plaats die voorzien is voor zijn hem gebruiken; ?????????

b) Mag niet fietsen in de wisselzone;

c) Mag andere deelnemers niet hinderen;

d) Mag het materiaal van andere deelnemers niet beroeren;

e) Mag geen referentie- promotiemateriaal plaatsen;

f) Moet op en van de fiets stappen in de voorbestemde zone;

g) Mag niet naakt vertoeven in de wisselzone;

h) Mag geen materiaal laten rondslingeren in de wisselzone;

i) Is verplicht de opbergbox, voorzien door de federatie (bij SP wedstrijden), te gebruiken.

 

Iets gelezen over de helm bij de wissel?

Nota Bene: Kan iemand mij de eerste zin uitleggen? Ik begrijp ze niet zo goed!

 

BENQ0003-800

 

BENQ0005-800

BENQ0006-800

20:42 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

wil mss zeggen da ge em op uw hoofd moet zetten, en ni op uw gat bvb... :)

Gepost door: mat | 09-07-07

Re Ja mss:)

Gepost door: Fred | 10-07-07

De commentaren zijn gesloten.