28-07-07

Records op training

Vandaag heb ik een klein testje gedaan om te zien hoe ver de conditie gevorderd of gezakt is. Een miniduatlon tegen mij en mijzelf ( en mijn lief vriendinnetje op de brommer). 1.5km voluit 20km voluit en 1.5km sterven. Opdracht geslaagd.Tijden tegenover dezelfde training een aantal weken geleden een 15tal seconden sneller. Dit geeft natuurlijk geen garantie op goede wedstrijden maar al is het wel een positieve kijk op de 3wedstrijden die mij nog resten dit seizoen.

 

tot een volgende

20:43 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-07-07

Rest van het seizoen...

Vandaag heb ik mijn planning gemaakt voor de rest van het seizoen. Deze week heb ik relatieve rust genomen dwz: 3x lsgelopen 40' en 2x losgefietst. Vanaf maandag is het congé dus zal ik 3weken op niveau proberen te trainen! Mijn eerst volgende wedstrijd zal dan hoogstwaarschijnlijk de sprint duatlon in Butgenbach worden ( lux.) en dan sluit ik het seizoen af met de duatlon in Halle en Zele. Daarna gedaan met lopen en fietsen niet meer denken aan trainen enkel aan rusten goed eten en plezier onder de vorm op reis gaan!

Ook bedankt voor de reactie op reglement van de helm en dergelijke. Volgende keer graag naam en e-mail adres vermelden! ( ik weet namelijk graag tegen wie ik spreek)

 

Tot een volgende

19:06 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-07-07

Nieuwe fiets

Enkele foto's van mijn nieuwe fiets waar ik zondag voor de eerste maal mee reed. Gesponsord door Fietsenzaak Gunter Van De Putte te Zingem. Waarvoor dank!

 

BENQ0058-800

BENQ0059-800

BENQ0062-800

 

21:37 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-07-07

SP Kortrijk: 5de plaats

10km lopen - 43km fietsen - 7km lopen.
Doordat de toppers aantreedden in Calais deze avond was er toch nog een behoorlijk deelnemersveld aanwezig in Kortrijk. Luxemburger Thierry Hübsh en collega de vice Belgisch Kampioen elite: Nicolas D'Harvent ,Master Wim Lievens .... Omdat het een ongewone afstand was werd er in de eerste run toch behouden gelopen. Enkel Thierry bleef enkele seconden voor de eerste groep uitlopen. Daarna volgde een groep met o.a Nicolas, Bart Verkaemer,Tom Van Driessche, Jochen Neyricnk en Hendrix Steve (lux) en ikzelf. Na een snelle wissel bevond ik me in de kop van de wedstrijd. Doordat Jochen vooraf had aangekondigd enkel mij te willen verslaan, verliep de verstandhouding stroef! Er vielen al snel gaten en om beurten demarreren was het gevolg. Een 2de gevolg was dat bij het opsnellen van een heuveltje de krampen in de kuit er zodanig inschoten dat enkel klein schakelen en parkeren een optie waren. De kopgroep was gaan vliegen! Verstandelijk heb ik gewacht op de volgende groep waar ik enkel nog oog had voor een goede 2de wissel en run.......

Maar bij het overschrijden van de wisselzone deed ik al lopend mijn helm los waarop enkele juryleden het nodig vonden van mij tegen te houden omdat ik mijn helm al had losgedaan. Blijkt dat je die maar mag losmaken als je fiets al geparkeerd staat. Natuurlijk kwam ik de wissel moe binnen samen met een groep van 10 atleten en kon ik het mij niet meer permiteren van nog veel seconden te verliezen bij het wisselen. De aanmaning luidde: "helm terug vast, helm terug vast..." Probeer het maar eens al lopen met je fiets aan de hand! En wetende dat de anderen van je aan het weglopen zijn...Waarop ik mij natuurlijk behoorlijk kwaad/woest maakte. Met als gevolg dat Frederik De Vuyst in zijn 6de duatlon een Rode kaart kreeg. Wat het wou zeggen wist ik al evenmin maar het maakte mij ook niets uit.

Mijn enige doel was om er nog zoveel mogelijk terug in te halen, wat me ook nog behoorlijk is gelukt. Opgerukt van een 10 naar een 5de plaats en behoorlijk tevreden over de aankomst. Na de aankomst werd het incident nog aangekaart maar gelukkig was ik genoeg vermoeid na de aankomst om er nog verder op in te gaan.

 

Dit was de 2de niet sportieve ontgoocheling in men nog prille duatlon "carriere"!

Nadat ik op het Bk geen tricolore trui had gekregen: elite vrouwen - elite mannen en tot men grote verbazing vorige week op het Bk bij de jeugd van jong tot oud wel een trui kreeg. En nu dit probleem zal er geen 3de meer moeten volgen of de duatlon " carriere " zal er vroegtijdig opzitten!

 

Ik heb zopas eens de regelementen over de wissel van dicht bij bekeken:

Ik kopieer:

 

Hoofdstuk 9 Wissel

9.1. Algemene bepalingen

De deelnemer:

a) Mag enkel de plaats die voorzien is voor zijn hem gebruiken; ?????????

b) Mag niet fietsen in de wisselzone;

c) Mag andere deelnemers niet hinderen;

d) Mag het materiaal van andere deelnemers niet beroeren;

e) Mag geen referentie- promotiemateriaal plaatsen;

f) Moet op en van de fiets stappen in de voorbestemde zone;

g) Mag niet naakt vertoeven in de wisselzone;

h) Mag geen materiaal laten rondslingeren in de wisselzone;

i) Is verplicht de opbergbox, voorzien door de federatie (bij SP wedstrijden), te gebruiken.

 

Iets gelezen over de helm bij de wissel?

Nota Bene: Kan iemand mij de eerste zin uitleggen? Ik begrijp ze niet zo goed!

 

BENQ0003-800

 

BENQ0005-800

BENQ0006-800

20:42 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-07-07

"Recreatieve" duatlon Wevelgem

Zondag stond er in Wevelgem het volgende op het programma:

 

4.5km lopen - 30km fietsen - 3km lopen.

 

Het eerste lopen verliep voor mij alweer niet vlot genoeg. Ik moest na de eerste ronde de kopgroep laten gaan met de belangrijkste tegenstanders waaronder Joeri Van Steelant, Jeremy Boulogne, Jeroen Maetens  en de latere winnaar Bart Arnouts. Op de deelnemers lijst stond: Wedstrijd voor recreanten. Maar veel recreatie was er niet aan. Eenmaal op de fiets was Bart Verkaemer al snel bij me waardoor ik iemand had gevonden om samen mee op te boksen tegen de rest. Na 3 van de 5 fietsronden kwam er nog één atleet aansluiten die er duidelijk snel van doorging. Net iets te snel voor Bart ( die gisteren nog een prachtige prestatie liep op de 10km in Waregem) die een gat moest laten en nog 1minuut prijs moest geven. Eenmaal de fiets gewisseld voor men loopschoenen schoot de kramp er al snel in. De fut was eruit maar de kramp schoot erin :) waardoor ik slechts een 18de looptijd realiseerde en mede daardoor had Bart na 1.5km al terug zijn achterstand goed gemaakt. Kijken kon ik, volgen jammer genoeg niet meer. Ook een wederoptredende Roel Pauwels die eventjes tevoet stond met de fiets kwam me al gauw voorbij gesneld. Bart Aernouts won de wedstrijd voor Joeri en clubmakker Jeroen Maetens. Ik legde beslag op de 8ste plaats. Hopelijk volgende zondag beter in de SP wedstrijd te Kortrijk.

 

BENQ0001-800

 

BENQ0006-800

BENQ0007-800

20:39 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |