22-10-07

veldloop Olsene

Geen sportschoenen, wedstrijdschoenen of coursschoenen, neen het waren terug spikes die ik gisteren aan mijn voeten had. Het was al 2jaar geleden dat ik nog eens deelnam aan een veldloop, mijn goesting voor veldlopen was namelijk meer dan over! Ik stond dan gisteren ook met weinig vertrouwen aan de start. De tegenstand was van de eerste maal al niet min! nl: Aman Gemeda, Francies Van Steenbrugge, Dieter Van De Walle, Fabrice Laga, Bart Verkaemer .En ook Mathieu Lazou ( 1u09 ) op de halve marathon, was niet te onderschatten! Van in de start schoten Aman Gemeda, Frabrice en Bart als een pijl uit een boog weg. Francies en ik lieten begaan. Bart liep al snel terug rond ons en na 2 of 3 ronden konden we ook Fabrice terug inlopen. Ik heb me bewust ingehouden om zeker niet te vroeg de rol te moeten lossen! En met Succes.... Ik kon het tempo van Francies en Bart goed volgen en zelfs meerdere malen de kop overnemen...  In de laatste ronde had ik nog voldoende overschot om mijn concurrenten af te houden. Aan Aman Gemeda was niets te doen vandaag! Ik ben natuurlijk heel tevreden over mijn prestatie van gisteren. Het was lang geleden dat ik in het veldlopen nog eens zo goed uit de verf kwam!

Correctie uitslag:

 

1.Aman Gemeda                      

2.De Vuyst Frederik            

3.Vansteenbrugge Francies           

4.Lazou Mathieu                      

5.Verkaemer Bart                     

6.Sedeyn Koen                          

7.Vande Walle Dieter                

8.Laga Fabrice                                   

9.Stuyven Gert                            

10.Verleyen Philippe                    

 Foto's zijn te vinden op de site van Bart Verkaemer : http://www.bartverkaemer.be 

 

 

De volgende wedstrijd zal normaal gezien de korte veldloop worden in Waregem. Ik heb nog totaal geen sneldheidstrainingen gedaan dus we zullen zien wat we er daar van terecht brengen....

20:17 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-10-07

Eerste wedstrijd

Ziezo de eerste stratenloop van het nieuwe winterseizoen zit er alweer op.
Ik kon kiezen tussen 3-6 en 9km. Ik verkoos echter de 3 en de 6km. Over de 3km die ik won, kan ik eigenlijk kort zijn. Meelopen en de laatste 800m een kleine versnelling volstond om de overwinning te behalen. De tegenstand was ( met alle respect voor mijn medelopers ) niet wat het zou moeten zijn.
Een kwartiertje daarna was het de 6km over 2 ronden. In het begin werd er ook niet zo stevig doorgelopen, maar na 1km ben ik lichtjes beginnen te versnellen en zo liepen Fabrice Laga en ikzelf zij aan zij. Toen hij net voor de 2de doortocht eventjes versnelde op het stuk bergop, kon ik niet anders dan mijn eigen tempo verder lopen. De tempoversnellingen zitten nog niet echt in de benen. Of laat ons zeggen: het was de ademhaling die het niet echt zag zitten om nog verder door te gaan. Ik kwam dus als 2de over de streep in een tijd van om en bij de 19' op een toch wel zwaar parcours met veel wind. Morgen gaan we terug verder met de conditie opbouw voor het verdere seizoen.

Volgende week een oefenveldloop over 6 a 7km waar ik toch goeie concurrente verwacht van terug Fabrice Laga, Bart Verkaemer, Aman Gemeda?, Francies Van Steenbrugge? we zullen zien....

 

20:20 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-10-07

Voorlopige winterkalender

 

Op 13 oktober zal ik beginnen met een stratenloop van 3km of misschien wel de 3 en de 6km. We zullen zien.

Daarna zal het op 21/10 de oefenveldloop worden te Olsene.

04/11/2007Korte veldloopWaregem
11/11/2007Stratenloop Ronse

25/11/2007Korte veldloopZele
02/12/2007Korte veldloopOudenaarde

Er kan hier en daar wel wat nog veranderen maar normaal gezien blijft het zo.

tot een volgende..

 

10:45 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |