26-11-07

Cross Zele: Totale offday!

Normaal gezien moest ik gisteren aan de start staan van de korte cross.Maar onderweg naar daar voelde ik me al in slaap vallen achter het stuur.( dit heb ik echter nog nooit meegemaakt). Ik had gehoopt dat het gevoel ging weg zijn eenmaal ik aan het opwarmen was, maar het werd nog erger...
Slechte benen, een leeg, futloos gevoel. En dan maar 5' voor de start te beslissen dat ik niet ga deelnemen aan de korte cross.
Ik heb er dan maar voor gekozen om toch nog een goede training te doen maar dan op de lange cross. Bedoeling: toch nog wat kilometers lopen op deze regenachtige zondag en zeker niet in het rood gaan. Ik heb de hele tijd samen gelopen met Jo Grieten, ik heb nooit het gevoel gehad dat ik over men tempo ging of dat ik moest naar adem happen. En in de laatste 300m werd men gevoel dan ook  bevestigd, ik kon nog uitpakken met een serieuze demarrage om zo voor Jo naar de 6de plaats te lopen.Bijna had ik de man voor mij ook nog te pakken. Maar daarvoor was ik er iets te laat aan begonnen.
deze week zal ik vooral moeten uurtjes slaap in halen. En mijn trainingen rustig afwerken. Om dan hopelijk weer 100% fit te staan aan de start van de corrida in Waregem ( 9km) waar ik toch graag een mooi resultaat zou neerzetten.

 

12:58 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-11-07

Stratenloop Bellem

Vandaag heb ik deelgenomen aan de stratenloop te Bellem.
De hoofwedstrijd was de halve marathon, maar aangezien ik mijzelf nog te jong vind om al 21km wedstrijd te lopen, hield ik het bij de 7.5km.
Geen bekende gezichten aan de start, dus heb ik van start tot finisch aan de leiding gelopen. Een wedstrijdje tegen jezelf, het kan nooit kwaad. Ik heb onderweg enkele intervalletjes ingelast dus het was zeker een goede training. Er was veel wind maar voor diegene die ook wedstrijd gelopen hebben deze namiddag moet ik dit zeker niet vertellen.
Hopelijk volgt er nu een goede trainingsweek om dan terug aan te vatten met de korte cross te Zele.

 

BENQ0001-800BENQ0002-800BENQ0003-800BENQ0006-800BENQ0007-800

18:35 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-11-07

Korte veldloop Waregem

Het was al terug een eindje geleden, maar vandaag liep ik nog eens een korte cross. Voor de start wist ik al direct wie mijn tegenstanders gingen worden. Nl: favoriet voor eigen volk: Hans omey en ook wel Maarten Verhelst. Direct na de start nam Hans dan ook het initiatief! Hij hield het ongeveer 1 ronde vol en daarna nam  Tim Alleman van EA de koppositie over. Ik plaatste even een versnelling, maar lang hield ik die niet vol. Ik moest me terug in het spoor zetten van Tim  en op 500m van het einde moest ik dan ook de rol lossen. Ik heb vandaag hard afgezien omdat het toch al heel lang geleden was dat ik nog zo een intensieve wedstrijd of training heb gehad. Duatlon is namelijk heel wat anders dan 2.5km vol er voor gaan. Ik werd toch tamelijk tevreden 2de voor Hans. Terug een podium plaats dus. Een bewijs dat de conditie aan het komen is. In december zou ik graag top zijn. Ook moet ik stilaan terug de fiets op, met het winteruur die van dienst is, is dat niet echt een plezier. We zullen zien of ik de moed en het karakter vind.

rsz_BENQ0002BENQ0003-800BENQ0004-800

19:58 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |