04-03-08

Nacht van vrijdag op zaterdag + Oostende - Brugge

Was me dat een week einde...
De aangekondigde storm in Belgie, werd ons hier op de Wolvenberg plots duidelijk gemaakt.
Rond 04u schoot ik wakker van een luidde knal, mijn eerste vermoeden: ons serre was weggewaaid, en ja hoor het was van dat!
Ons 6m lange serre was op de hof gezet door de hevige storm. In pyjama rende ik naar buiten om ze proberen tegen te houden want bijna lag ze in onze veranda en dan was het helemaal compleet. Het regende pijpestelen, in men 22 ( bijna 23 ) jarig bestaan heb ik het nog nooit zo zien regenen, ik zag er niet door! En plots een windhoos, daar zag ik 1 van ons grote bomen sneuvelen, het was domino effect ofzo de ene boom nam de andere mee en de wind die bleef maar blazen, 2  bomen van zo goed als 35m lang lagen over de rijweg, deden de elektriciteitsdraden in de straat afknakken en zorgden op de koop toe voor meters hoog gratis vuurwerk. Wat konden we anders doen dat beginnen opkuisen? En zo zijn wij midden in de nacht in de pikke donker beginnen bomen te zagen en de weg op te kuisen want enkele uren na dien moest hier de omloop het volk passeren. De brandweerlui kwamen toe als het gedaan was dus van hulp was geen sprake, nog een geluk dat we goede geburen hebben die ons de hele nacht en dag hebben helpen mee opruimen. Tot zover het nieuwsbericht over de storm.

De dag erna moest ik dan Oostende - Brugge lopen -> stramme spieren overal! Mijn benen, die waren in jaren nog zo slecht niet geweest, van het vele bukken, kruipen tussen takken , het zagen van bomen, het was mijn beentjes niet ten goede gekomen! Naar mijn goesting te weinig kunnen opwarmen. Doordat ik daar nog nooit heb gelopen moest ik met enkele andere clubgenoten starten in box 2. We werden als hondjes in een kot gedropt en konden er pas uit als de baasjes de hekkens open deden en het kluifje lieten vallen.
Mijn eerste gedacht was natuurlijk zosnel mogelijk opschuiven en dat deed ik ook, opgeschoven tot waar ik dacht hier is mijn plaats en op dat moment was dat bij clubgenoot Bart De Waele  die goed op dreef is! Na 2km keek ik eventjes op de klok omdat ik toevallig het bordje had zien staan en mijn horloge zei: 5'55. Ik vroeg nog even aan Bart kloppen die km's wel, hij knikte positief. Het ging natuulijk nog vlot we waren nog maar 2km ver maar toch dit was veel te snel ook al haddden we wind in de poep. Het mooie verhaal duurde echter niet lang slechts 1km verder begon men achillespees op te spelen als maar meer  en meer, vertragen dat kon ik nog doen waardoor Bart  alsmaar verder weg liep en plots aan km 6 moet het ongeveer geweest zijn : Klak en het was gedaan, een enorme pijn en lopen ging helemaal niet meer. De ene na de andere passeerde mij en door de naar mijn mening wat mindere organisatie reed er niemand tussen dus wat was de boodschap: te voet al manken naar km 16. En koud dat ik het kreeg ! Halfweg over de matten: terug niemand van de organisatie om u mee te nemen, en toen kreeg ik het wel serieus op mijn heupen! Ik kwam aan na 1u22' en een zucht en weet je wat? een vrouw die mocht in box 1 starten kwam nog na mij aan.Zo zie je maar dat ze in box 1 steken wie ze willen.

Proficiat aan clubmakker Aman Gemeda die de afstand aflegde in 48'15""
De winnaar een nieuw parcours record:45'59 of beter een gemiddelde van 2'52/km of 21km/u -> Bekele 2
Ook dank aan de clubgenoten voor de deelname in groep.

Oja verdikt van men blessure: Een spierverrekking, 3weken rust, ijsleggen, en pijnstillers nemen. En dan zal het maar Aprés skien worden zeker...

foto's van de storm volgend nog :)

 

 

 

09:42 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Wolvenstorm Ja ik had al tegen Bart gezegd das raar dat we Frederik niet zien,totaal onverwacht dook je op in de groote massa van lopers dat kon niet zijn dat jij daar liep ,toen je zij wat er scheelde konden we het begrijpen.Ja blijkbaar sloegen de windwolven goed toe op de Wolvenberg,het zou me nog niets verbazen dat het probleem aan je been daar tot stand kwam.Verder veel sterkte en verzorg je goed dan komt alles weer inorde.En geniet toch maar van de Apres skie

Gepost door: Anita | 04-03-08

Dikke shit !!! Amai zeg , wat een tegenvaller !!! Eerst die fucking storm : tegen de natuur sta je machteloos maar je doet toc je uiterste best om alles op punt te krijgen. En dan de blessure : de ergste tegenslag !!! Ik leef echt met je mee .Ik weet wat het is. Hou de moed erin en rust goed uit. En qua organisatie mocht er toch wel een wagen zijn om mensen op te pikken . 1u22 ondanks je blessure ?? Je bent toch wel een enorme doorzetter vind ik. Idd ze stoppen vanalles in die box. Véél sterkte , Gwen.

Gepost door: Gwen | 05-03-08

De commentaren zijn gesloten.