26-05-08

800 Izegem

Mijn eerste 800m van het seizoen is gelopen!
Niet zo snel als ik het zelf wou maar gezien de omstandigheden niet zo slecht ook!
Heel de dag voelde ik me enorm slecht,lang getwijfeld of ik ging lopen of niet. Maar als ik iets gepland heb, zal ik daar niet zo snel van afwijken...
De start moest normaal gezien gegeven worden om 16u20.
Toen ze aan de 800den begonnen heb ik nog even gekeken of ze op schema zaten, en dit klopte of enkele minuten na natuurlijk.
Maar toen ik dan de spikes aanhad en op de piste kwam ,was het al heel wat meer uitgelopen.Uiteindelijk heb ik mogen lopen om 16u45. En doordat het allemaal reeksen 800den waren kon je er dus niet veel meer tussen lopen.
Ik stond aan de start met het gevoel dat ik totaal niet meer was opgewarmd!
En na 50m werd dit ook bevestigd! Ik moest spurten om mee te kunnen, dit is mij nog niet veel overkomen en liep dan ook als voorlaatste van de groep!
Met nog 300m te gaan begon ik aan men opmars en op 100m tijd liep er nog 1 iemand voor mij,die liep al iets te ver weg en kon ik niet meer bijhalen en eindigde zo als 2de in 2.02.43.

Hopelijk verloopt de steeple volgende week iets beter en kunnen we op tijd starten!

09:47 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-05-08

Stratenloop Anzegem

Gisteren nam ik deel aan de wedstrijd " Het schoon toerke " in Anzegem.
Voor mij niet echt een " schoon toerke ". Met een tamelijk lange helling dan terug bergaf en licht bergop niet echt een parcours voor mij.
Doordat de start maar om 18u was , is dit toch wel een rare dag. 'S middags had ik nog gekookt gegeten en dit was mij niet echt bevallen.
 De eerste 2km liep ik samen met Mark Van Der Hoeven en Fabrice Lagae maar naarmate de klim vorderde was mijn adem volledig afgesneden en raakte ik niet meer verder. Volgens mij nog niet volledig gerecupereerd van de hevige inspanning van vorige week. Dan heb ik maar een tempo gekozen die ik nog gemakkelijk kon aanhouden tot aan de finisch om me niet verder te forceren. Ik had het gisteren graag anders gezien maar het was nu zo.
Winnaar werd Clubgenoot Aman Gemeda, voor Fabrice Lagae en de eeuwige Mark Van Der Hoeven. Ikzelf werd 4de.
Volgende week een 800m te Izegem met als doel rond de 2' te eindigen liefst er onder natuurlijk. 

12:07 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-05-08

Interclub 1500m i.p.v 3000m steeple

Na wat wikken en wegen werd het de 1500m ipv de steeple wedstrijd. Na de kwetsuur van in de maand maart zag ik dit nog niet echt zitten maar ik heb toch maar mijn best gedaan.
Doordat mijn club in ere afdeling val zit stonden er heel wat toppers aan de start van die 1500m nl: Pieter De smet, Thomas Matthys, Abdi Nagassi, Hassan Mourith en nog enkele atleten met een P.R.van rond de 3'50".
Ik wist dus al dat het heel moeilijk ging worden. Ik probeerde van in het begin mijn wagonnetje aan te haken wat de eerste 2 ronden lukte maar toen ging het licht uit. Na 800m kwam ik door in +/- 2'04 na 1000m nog in 2.35 a 2.36 en aan de bel 2'.55. Maar dan was het nog een ronde serieus afzien en op mijn tanden bijten om aan te komen in 4'.05. Reken zelf de laatste ronde maar uit.
Maar binnen een maand of 2 zal het hopelijk al veel beter gaan, al ben ik niet echt on tevreden over men wedstrijd.
We blijven met de club nog net onze afdeling behouden en wie weet loop ik dan volgend jaar wel de 3000m steeple.
Volgende week start in de stratenloop te Anzegem waar ik clubgenoot Fabrice Laga als tegenstander verwacht als ook Dimitri Caby. 2Weken later zal ik als alles goed verloopt starten op een 2000m steeple te Lokeren.
Wat daarna komt zien we wel.

20:51 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |