01-06-08

2000m Steeple Lokeren: fiasco

Al enkele jaren heb ik het zelfde probleem met men maag, dat ik maar niet de gepaste voeding vind voor een wedstrijd. En vandaag was dit niet anders... Na vele malen naar het toilet te hebben gelopen tijdens men opwarming, had ik er al geen goed oog meer in. De benen voelden wel heel goed aan, maar met opkomende buikkrampen op voorhand stond ik dus al " zenuwachtig " aan de start. De 1ste km ging het goed, passage rond de 3'. Maar dan wanneer het er omgaat en ik moet op de tanden bijten is het telkens het zelfde probleem. Alles blokkeert en geraak ik niet meer verder. Alé ja t is te zeggen op een deftig tempo. Favoriet Maarten Mortelmans ( Vlaams kampioen 3000m steeple ) gaf op nadat hij met zijn knie tegen een balk was gelopen. Dus liep ik na 2 ronden even op kop. Maar algauw liepen er mij 2 atleten voormij en raakte ik dus niet meer verder. Omdat ik dan toch in 3de positie liep besloot ik van toch maar uit te lopen en liep ik over de meet in mijn slechte tijd ooit: ( ik durf het bijna niet te schrijven) :6.30. Ik voel nochtans dat de conditie goed is, dus eenmaal mijn probleem zal opgelost zijn zal het er wel eens uitkomen.

11:23 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

steeple Hoi Frederik,
Je gaf een uitstekende indruk die eerste kilometer, jammer dat je dan niet kon standhouden. Wat betreft het eten heb ik soms ook wat problemen. Best is licht verteerbare zaken ipv volkoren of meergranen, op dag van de wedstrijd hé. Anders zijn die andere zaken voedzamer. Beter met een licht hongergevoel, naar het schijnt kan je dan wat dieper gaan..
Groetjes

Gepost door: KB | 01-06-08

Hatelijk.... ... die maag en darmen. Veel mensen hebben er de laatste tijd problemen mee (zelfs ik). Hopelijk ben je weer vlug in orde. BTW : goe bezig . Die steeple is toch wel niet te onderschatten.
Greetzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 01-06-08

Oei krampen Ja maar je werd toch nog mooi derde,ja ik weet het het is meer de tijd die teld.Wat ook belangrijk is dat de conditie weer goed is.wel jammer van die vervelende krampen.

Gepost door: anita | 02-06-08

[b]3 Boterhammen met confituur en een potje koffie (4 - 3,5uur voor wedstrijd)[/b];; ook drink ik veel water tot een groot uur voor de wedstrijd. Sinds ik dat doe heb ik geen problemen meer met de maag. Dat is mijn manier, maar bij iedereen is dat anders zeker... Enfin, veel succes nog in uw volgende wedstrijden. Groetjes Dieter

Gepost door: Dieter VL | 02-06-08

De commentaren zijn gesloten.