22-08-08

3000m Ninove

De weersomstandigheden om een 3000m te lopen waren ideaal. geen wind, aangename temperatuur om te lopen.
Anders dan de 2000m in Oudenaarde waar ik haas van dienst was, werd er nu niet geduwd en getrokken, maar nam iedereen mooi zijn plaats in na de tempomaker.
Er werd een tamelijk egaal tempo gelopen met rondjes van  66 a 67.
De eerste km volgende ik gezwind ( 2.48 - 2.50 ) tot de 2de km zat ik nog perfect op schema voor een tijd van 8.45. Maar na de 2de km liep ik een ronde alleen waardoor het verval wat groter was. De laatste ronde kwamen er nog 4 atleten over mij en die namen meteen enkele meters. Ik kon niet direct volgen waardoor ik terug alleen verder liep tot de laatste 200m. Dan had ik nog een behoorlijke eindsprint in de benen en kon ik de atleten terug inhalen en zo liep ik men laatste ronde in 61sec. Mijn eindtijd op men eerste 3000m was 8.49.15.
Niet heel goed, ook niet slecht voor mijn debuut. Vandaag vrijdag loop ik hier in de buurt nog een klein stratenloopje ( 3.5 km) als training om dan volgende week zondag een 1500m te lopen in Waregem.

 

14:32 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-08-08

1000m te Aalter

Gisterenavond is ploegmakker bij KAAG Dieter Van Lierde in het huwelijksbootje getreden. ( De link naar zijn blog bij: "mijn links" ). Doordat ik maar omstreeks 02u00 in men bed lag niet de beste omstandigheden dus voor een wedstrijd te lopen maar kom, daarvoor konden we niet thuis blijven hé! Voor de start had ik een enorm slecht gevoel, vermoeid uiteraard maar ook de milt van een energiegel die ik nog naar binnen had gewerkt.  Ik was terug goed opgewarmd en dat maakte toch al veel goed. Treuzelen tussen de opwarming en de wedstrijd mocht ik echter niet doen want ik voelde de energie uit mijn lichaam vloeien. Aan de start terug zoals op de 800m te Oordegem Kristof Mouton, en Vandegaer Wout ( rc Tienen ) die vanzover naar Aalter was afgezakt om een 1000m te lopen in 2.25. Van in de start liet ik die mannen dus ook lopen, ik had men wedstrijd wat afgestemd op Kristof maar doordat hij Wout volgde liet ik ook hem lopen. Het tempo in het achtervolgende groepje onder leiding van master en thuisloper Kurt Maenhout lag voor mij niet echt heel hoog. Maar het was dat of zelf op kop lopen. Met nog 300m te gaan zette ik dan mijn versnelling in en viel ik niet meer stil waardoor ik in de laatste 100m nog op en over Kristof Mouton kon gaan. Zo werd ik 2de na Wout ( 2.26 ) en ik in 2.35. Toch tevreden met men resultaat. Op de foto's kan je ook zien hoever Kristof nog voor het groepje uitliep!

De volgende wedstrijd zal nu woensdag al zijn in Ninove men eerste 3000m ooit.Dus een doel heb ik niet echt. Juist kennis maken met de 3000m. Clubgenoot Aman Gemeda zal er samen met een haas van dienst proberen een gooi te doen naar een tijd van 8.15 of sneller. Ook zullen er nog enkele buitenlandse atleten aanwezig zijn. We zien wel.

 Foto's:

http://www.mijnalbum.be/Album=TNHWSYNT

21:10 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10-08-08

Stratenloop Ename

Gisteren vond op 2km van mijn deur de wedstrijd plaats in Ename. Je kon er kiezen tussen de 4.8km of de 11.9km. Aangezien ik meestal kies voor de kortere wedstrijd was dit nu ook weer het geval. Voor de start zag ik enkel vroegere clubgenoot Garry Van De Walle als grootste tegenstander. Na een tamelijk vlotte start zag ik dat Garry al op enkele meters liep. Ik heb nog enkele malen gewacht om hem terug laten bij te komen maar het tempo lag iets te hoog voor hem. Deze week had ik de km's perfect afgemeten. Het was dan ook de bedoeling om als goede training de eerste 2km er een goed tempo op na te houden om dat wat uit te rusten en dan weer goed te eindigen. Na 1km gaf mijn chrono 2'54 aan en na exact 2km stond ze stil op 5'55sec. Opzet geslaagd dus. Ik won dan ook de wedstrijd met ongeveer 1'10 voorsprong op Garry. Foto's volgen later.

De volgende wedstrijd zal normaal gezien zijn: 1000m te Aalter en een 3000m te Ninove.

Pictures klik op onderstaande foto

IMG_0984-800

12:41 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

06-08-08

Gouden 800m Lebbeke en 800m Oordegem

Na 5 weken zonder wedstrijd en 2 weken reis, was het zondag terug tijd om eens een wedstrijd te lopen. Ik wou eens zien hoe het nog met men snelheid gesteld was en ik liep een 800m te Lebbeke. Nog een geluk dat ik mocht starten in de B reeks. Voor een "gouden" nummer waren er enorm weinig reeksen zodat bij de vrouwen alles samen liep. Enkele reeksen vielen er vantussen waardoor ik al vroeger aan de start moest verschijnen dan verwacht. Het resultaat was dat ik niet genoeg was opgewarmd en dat men benen na 200m al verzuurd waren. De eindtijd: 2.02.83
Voor weinig snelheid te trainen en na 2 jaar zonder piste wel niet heel slecht maar dat moest toch nog beter kunnen.

2 dagen na lebbeke was Oordegem aan de beurt terug een 800m. Nu was ik van plan om eens heel goed op te warmen en zo was het ook. 40' losgelopen met deftige versnellingen zorgden daarvoor. Aan de start enkelen met een Pr van onder de 1'50, een Kristof Mouton goed voor al 1.54 dit jaar . Ik kon toch starten in de A reeks en werd 7de net voor Kristof in een tijd van 1.58.81! Een tijd waar ik uiteraard tevreden mee mag zijn.

Nu zaterdag zal ik hier in de buurt nog een stratenloopje doen van bijna 5km om de week daarna mijn debuut te maken op een 3000m.

12:25 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |