12-04-09

Duoloop het was eens wat anders

Vandaag vond de door Frederik Van Lierde ingerichte duoloop plaats te Menen.Waar ik deelnam samen met Dimitri Caby.
Op voorhand hadden we een goed zicht op onze concurrenten!  2 triatleten van het team van Frederik en Bart Verkaemer samen met Wim De Waele. De bedoeling was dus om samen 12km te overbruggen: de ene al lopend ,de andere al fietsend. Wisselen zoveel en zolang naar eigen keuze. Enige regel was eigenlijk dat je niet meer dan 10meter uit elkaar buurt mocht zijn. Wat wel wat in ons nadeel was, was het onverharde deel +/-6km van het parcours. Putten, mountenbike sporen, paardensporen, en wat laten paarden nog allemaal achter?
Tot over de helft van de wedstrijd ( tegen wind ) lagen we constant een 70 a 80tal meter voor op onze eerste concurrenten. De tweede helft van het parcours was dus over die onverharde wegen. Het was moeilijk om met de wedstrijdschoenen het goede ritme te vinden. ( was wel voor iedereen hetzelfde natuurlijk ) toen ik aan het lopen was hoorde ik plots Dimitri lawaai maken en hij was onderuit geschoven. Tamelijk hard waardoor we in 1 ruk onze voorsprong kwijt waren. We liepen terug het gat dicht, maar hij moest nog even bekomen van zijn val,waardoor we toch weer wat achterstand opliepen, het fietsen ging bij mij wel nog tamelijk goed alsook het lopen. Maar het reisje van Dimitri naar Turkye van afgelopen week hing toch nog in zijn benen.. enzo hadden de 2 plots de voorsprong die wij eerst hadden. Toen we op +/- 1km van de streep terug op het asfalt kwamen plaatste ik nog een serieuze versnelling maar ze waren al te ver voren om er nog naar toe te lopen. Ik denk wel dat we mogen zeggen dat we de betere lopers waren, maar de ondergrond en de wissels waren de vijand van Dimi..
Een verdiende 2 plaats na de triatleten en op plaats 3 Bart en Wim.

Wat wel nog mag gezegd worden was het gemiddelde dat we liepen op de wedstrijd: 3.05/km op 11,9km. Met de eerste helft tegen wind en de 2de helft over crosspaden kan je wel zeggen dat we niet hebben stilgestaan.
Op sommige stukken namen we een serieuze duik onder de 3'/km. ( eerste helft ).

Enkele sfeerbeelden: 

IMG_2032-800IMG_2038-800IMG_2047-800

 

 

 

 

Clik to enlarge.

Voor alle foto's: http://www.mijnalbum.nl/Album=Z3G7XUTC

14:42 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |