29-06-09

800m Kortrijk en 5km Oudenaarde

Zaterdag nam ik terug deel aan een 800m. Het was een lekker weertje om te gaan zwemmen of een terrasje te doen, maar niet om te gaan lopen..
Na een half uur te hebben gezocht achter de piste van KKS. waren we eindelijk toegekomen.
En wat me meteen opviel was hetzelfde als mijn vorige 800m te Ninove: weinig volk!
Zelfs zo weinig dat we maar met 5 in de A reeks stonden eigenlijk 4 want de look - alike van Eddy Merckx stond ook in de A reeks en had daar eigenlijk niets te zoeken maar soit. Hannas Agache ( kks ) starte iets te snel voor mij en de anderen waardoor hij de hele tijd voorop liep! .Maar nog voor de 600m stapte hij uit wedstrijd. Nog te vermoeid na de examenperiode en te weinig competitie in de benen! Ikzelf liep bijna constant in laatste stelling tot de laatste 100m waar ik nog iedereen kon remonteren en zo liep ik eigenlijk naar een povere 2.01...
Ik had nochtans goede benen!De B reeks liep met 2.03 niet meer sneller en zo won ik  een 800mTong uitsteken .Ik hoop dat ik eens tijdens een deftige wedstrijd onder de 2 kan duiken.

De dag erna stond ik aan de start van de 5km wedstrijd op straat te Oudenaarde.
Mijn gevoel van de dag ervoor werd nogmaals bevestigd! : Ik had nog steeds goede benen! En kon daardoor gemakkelijk de wedstrijd winnen. Het was aankomen met nog 1piste ronde en deze liep ik nog in 1.03. Zo heb ik het weekend afgesloten met 2 overwinningen...

Nu woensdag sta ik al terug aan de start van een 800m in het Noord Franse Halluin tijdens hun internationale meeting. Ik hoop daar mits een goede opwarming en goede benen op een tijd van onder de 2.00.

18:40 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-06-09

Haaswerk te Oudenaarde

Mijn 2de "pistewedwedstrijd " van het seizoen was een 1000m hazen voor de 2000m wedstrijd te Oudenaarde.
Het ging verbazend goed, na wat trekwerk om op kop te raken, passeerde ik na 200m al in 28-29. iets te snel dus. Na 400m liepen we nog steeds een stevig tempo!:1.01. Direct na mij volgden talenten als Ruben Van De Velde en Koen naert. Ik voelde dat Ruben gemakkelijk kon volgen dus wou ik dat tempo eigenlijk blijven aanhouden. Maar aan de 400 deed Ruben zijn trainer het teken dat het tempo moest zakken. Wat ik dan ook deed.. Maar eenmaal je uw tempo laat zakken is het moeilijk om te weten hoeveel je vertraagd bent..en zo kwamen we door aan 2.07 op 800 en 2.40-2.41max op 1000m. Ik voelde dat ik nog kon versnellen en het nog even volhouden, maar Ruben zat al vol ongeduld te wachten om zijn versnelling in te zetten en ging ik dan ook na 1100m van de kop af. Ruben liep nog een laatste km in 2".35 en zo eindigde hij in een zeer mooie tijd van 5'15 op 2km.
2de werd een Nederlander voor Koen Naert die nog moet pieken op het Ek later in het seizoen. Zo was ik ook tevreden met de behaalde tijd.

enkele foto's op http://www.mijnalbum.nl/Album=S86HNSOH

12:39 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

17-06-09

Van 9km stratenloop naar 800m op piste

Van het langere werk op straat naar het korte werk op piste in 1week tijd.
Vorige week stond er de 9km in Ruislede nog op mijn programma, ik liep er een niet al te beste wedstrijd, van de 5 te lopen ronden kon ik er 3.5mee met de winnaar. Voor de start had ik daar al koppijn, en dat werd als maar erger en erger tijdens de wedstrijd, die werd gewonnen door Stijn daelman voor Nico Algoet. Ik werd derde.
Exact 1 week later stond ik dan zonder snelheidstrainingen aan de start van mijn eerste pistewedstrijd en dus ook mijn eerste 800m van het seizoen. Ik had niet al te hoge verwachtingen en eindigde op een 4de plaats in 2.00.65. Tot op 250m van de streep liep ik nog op schema voor 1.57.. maar de beentjes wouden niet meer mee.. tot was ik niet ontevreden na afloop.
Nu zaterdag zal ik al terug op de piste verschijnen, net zoals vorig jaar zal ik hazen op de 2000m te Oudenaarde. Het is de bedoeling om 1km te lopen aan een tempo van 2.37-2.40max./km. We zullen zien waar het schip zal stranden.

 

10:36 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |