10-03-10

Oostende Brugge : 10mijl

Voor de eerste maal in mijn leven liep ik zo een afstand op wedstrijd. Ik was wel ooit als eens gestart, maar niet aangekomen. ( Of laat ons zeggen niet heel huids ).
Ik had me voorgenomen om rustig te starten en dat deed ik ook! Al na 1km zat ik in een goed groepje samen met clubgenoot Luc Van Asbroek.
Het was de hele weg een ijzige wind die pal ik het gezicht blies dus stak ik me zo goed als mogelijk weg.
Ik had er steeds een goed oog in, qua ademhaling had ik niets van problemen, ik kon met " gemak " volgen. Tot aan km 11 plots de beentjes stokten, raar om voelen, want normaal gezien in korte wedstrijden is het altijd de ademhaling die niet meer mee wil. Hier waren het dus mijn benen die de km's niet gewoon zijn en dus niet meer vooruit wouden. Ik moest mijn groepje laten gaan... tot 2x toe heb ik het nog terug kunnen dichtlopen, maar op den duur moest ik sleuren om mijn benen nog vooruit te krijgen. En toen wist ik dat het nog een lange 5 km waren alleen tegen de wind in naar Brugge. Ik verloor nog 1 minuut de laatste 5km op mijn groepje. Ik werd uiteindelijk 42ste. Maar ja de eerste waren allemaal van Nationaliteit: KEN EN MAR.
Moest ik mijn daar eens op toeleggen op zo een afstand denk ik wel dat het mij nog zou liggen. En zeggen dat het volgende week ik Sluis nog 5km verder is :)
Maar ja wie niet waagt blijft ....

tot volgende week

07:51 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-03-10

Stratenloop Ursel

Met stormweer in het vooruitizcht, was het afwachten of we al dan niet zouden vertrekken, het was geen weer om een hond door te jagen, maar ik ben toch vertrokken...
na 200m opwarming was ik al kletsnat, mijn benen, handen en armen al rood van de koude.
De wedstrijd zelf ging tamelijk vlot, ik had enkel last van de enorm koude op handen en armen. Ik won de wedstrijd met ruime voorsprong.
Proficiat aan allen die toch buiten kwamen in dit weer. Een goede training met oog op volgende 2 wedstrijden.

13:35 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |