31-05-10

Stratenloop te Ruiselede

Vooraf had ik er niet zo een goed gevoel in. Ik voelde me al de hele dag suf en had al een lange tijd een pijnlijk hoofd.
Vanaf de start nam ik het initiatief en ik starte gretig. Ik zag dat er nog 2 probeerden aan te sluiten namelijk : Frederik De Backer en Colle Dieter.
Na  ongeveer 400m  liet ik ze dan ook de aansluiting maken, maar ik bleef zelf het tempo aangeven. Er stond een hevig wind die je goed voelde, zeker als je op kop loopt! Na 1 ronde had ik juist Frederik nog in mijn spoor. Bij het ingaan van de laatste ronde heb ik nog een tikkeltje versneld en zo was ik ook mijn laatste gezel kwijt. Ik kon relatief gemakkelijk de overwinning binnen halen en had eigenlijk het gevoel aan de aankomst dat ik wel nog kon doorgaan!
uitslag te bekijken op www.ruiselede.be of op assa ronse.

Dit was voorlopig mijn laatste stratenloop.Morgen begin ik met de pistetrainingen om in juli - augustus eens een deftige 3000m te lopen!

13:25 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-05-10

Stratenloop Melle 2de pl.

Met slechts +/- een 40 tal deelnemers aan de start en dan nog te verdelen over 3 afstanden was het maar een povere wedstrijd! En niet enkel daardoor...
Clubgenoot Geert Goddeeris was daar ook en we hadden afgesproken om er samen toch een deftige training van te maken. Het was 1 ronde van 10.5km. Inderdaad heel saai voor het publiek ( als dat er al was ) juist start en aankomst viel er te " beleven '. In den beginne ging het heel vlot bij mij , maar na een 3 a 4tal km stokte mijn ademhaling en moest ik was gas terug nemen. Geert moest dan ook niet meer wachten op mij , want het was onbegonnen werk. Op een bepaald moment met veel korte bochten, had ik Geert eventjes niet meer in het vizier met als gevolg dat ik de verkeerde weg opging en hopeloos verloren liep, nog een geluk dat een politie agent op de fiets mij kwam halen of ik had misschien nooit meer mijn baan terug gevonden! Op een lang stuk rechtdoor wel 700 a 800m zag ik hem zelfs niet meer lopen zover was ik dus plots achter. Toen ik terug op het rechte pad was, reden de auto's mij links voorbij, rechts voorbij, ik voelde mij een clown aan het lopen op straat met een nummer op. Dat is ook enkel bij het lopen dat dit kan gebeuren. Bij voetbalwedstrijden lukt het om km's rondom het stadion af te zetten in een grootstad, in een klein dorpke is het nog niet mogelijk om voor een loopwedstrijd enkele straten verkeerstvrij te maken.

Maar je moet de mensen meer aanzetten tot sport en vooral het lopen.
Dus mensen laat de moed niet zakken hé... Want lopen is toch zo een mooie sport als het u  niet beu is.

Binnenkort beginnen we te trainen voor piste wedstrijden.

19:29 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-05-10

Stratenloop Laarne

Aangezien ik vorig jaar ook aan deze stratenloop had deelgenomen, had ik besloten om dit jaar terug van start te gaan. Spijtig genoeg was het parcours totaal veranderd buiten vorig jaar en was het de hele tijd op de finse piste rond " crossen " met scherpe bochten en zo goed als geen vaste ondergrond onder de voeten.
Al na enkele 100den meters nam ik het initiatief en Thomas Van De Putte volgde vlot in mijn spoor. Na enkele malen goed te hebben doorgetrokken na een bocht wou Thomas van geen wijken weten! Mijn probleem tijdens deze wedstrijd was, dat ik nog te weinig interval trainingen en wedstrijden in de benen had, waardoor ik mijn inspanning niet lang genoeg kon volhouden om weg te lopen van mijn tegenstanders. En zo werd het ( ook op aanvraag van Thomas ) een spurt.
Thomas zette stevig aan waardoor ik niet anders kon dan mijn wagonnetje aan hangen, net toen ik er wou langskomen liepen er nog enkele gedubbelden in de weg waardoor ik nog met een manoevre langs de andere kan moest en kon passeren.
Zo werd ik toch winnaar na een spannende eindspurt.

Foto's kan je vinden op de blog van Natalie Tijtgat ( zie links )

 

10:24 Gepost door Frederik De Vuyst in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |