08-08-10

Kwakkel zomer

Toen het nog geen goed weer was tot 19/06 op de B meeting in Oudenaarde ging nog alles goed voor mij. Dit was mijn eerste piste optreden in 2010 ik haasde er voor het 3de jaar op rij de 2000m. Ik kon vlot passeren aan 2.41/km.  Dit in regenweer en slechts een graad of 15.

Daarna begon de miserie, het werd warmer en warmer en, ... Ik liep dan een 1000m in wedstrijd en ik liep trager dan mijn haaswerk, toen begon ik al te vermoeden dat er iets niet normaal was, we hielden het daar nog bij niet veel op piste getraind. Maar de wedstrijd daarna een 3000m in Ninove was er over! Ik liep slechts 9.07. Mijn traagste tijd van al mijn 3000den die ik al heb gelopen. Toen ben ik naar de dokter getrokken en eindelijk wist ik wat ik mankeerde... de Eosinofielen moeten volgens de waarden onder de 6 liggen en bij mij lag dat dik boven de 10. Verstopte neus, niesbuien, piepende of geen adem bij inspanningen en moe als " ne ouwen hond " slapen van 22 u tot 10u. Gisteren wou ik absoluut nog mee doen aan de stratenloop te Ename ( 4.5km) omdat het bijna aan mijn achterdeur is, maar direct toen ik opstond was het eerste dat bij mij opkwam , ik zou beter niet starten. Maar ja iedereen kent dat gevoel hé van toch te willen vertrekken. Ik heb dan nog de schijn hoog gehouden door snel te willen starten en niet te laten blijken dat het eigenlijk bar slecht ging in de hoop dat het dan zou stilvallen maar dat was niet het geval. Toen wist ik ook dat ik niet verder moest aandringen want het ging langs geen kanten. En daarmee was dit het einde van het zomerseizoen. Spijtig want het is nog maar begin augustus.
Morgen maak ik terug een afspraak met een sportdokter om toch maar te weten te komen aan wat ik deze allergie te danken heb.

Het laatste jaar heb ik dus niet al teveel getraind, werken aan het huis.. Ik had toch besloten van te blijven lopen zoals het gaat en ik moet zeggen zo heel slecht was dat niet. Tegen de wintermaanden zal het werk vermoedelijk wat verminderen waardoor ik tegen de winter hopelijk weer op een degelijk niveau zal kunnen lopen. Doel voor deze winter, hier en daar toch wel op het podium in de korte veldlopen, en 1tje winnen mag er ook bij zijn. Indien alles het toelaat zal ik er ten volle voor trainen.

Ik kijk er al naar uit.

10:08 Gepost door Frederik De Vuyst | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |