10-10-10

Corrida's Tiegem

Mijn laatste voorbereiding op de Ekiden marathon van volgende week verliep via de wedstrijden te Tiegem.
Mijn 2de wedstrijd van het nog prille seizoen.
Ik had constant de gedachte dat het nog zomer was, want in de zon was het voor mij al weer te warm. Sven Nys 2.
De 3 km had duidelijk veel meer potentieel dan andere jaren, met o.a Steven Dessyn, Fabrica Laga,Steven Callens en nog een jonge man van waregem was ik eigenlijk wel tevreden dat er wat tegenstand aan de start stond, ik had er zin in om er eens goed in te vliegen, maar de 1ste km was er blijkbaar niemand met hetzelfde gedacht als ik.
Tot ik na een bocht stevig doortrok en al snel was ik met Fabrice alleen weg.We hebben nagenoeg heel het vervolg van de wedstrijd zij aan zij gelopen. Het was een stevig tempo bergop de laatste 800m. Omdat ik nog tamelijk vertrouw op mijn eindspurt zag ik het wel zitten om te winnen, wat ik dan ook kon doen in de laatste 150m. Het was een stevige opwarmer voor de 6km , 15' later. Met een eindtijd van 9'19sec op exact 3km met stevige bergop erin, en wetende dat we er maar zijn ingevlogen na 1km hebben we duidelijk niet stilgezeten...

De 6km zag ik eigenlijk niet meer zo goed zitten. De beentjes waren tamelijk verzuurd van stevig tempo te lopen maar het viel al bij al nog mee. Ik probeerde om in de eerste ronde op mijn kousevoeten weg te raken, maar aan het "beestenbos " zag ik het al niet meer zitten. Al snel liet ik Fabrice lopen en ook om Joost Dewaele nog bij te benen had ik niet veel zin meer. Hier was het echt wel een kwestie van ken je eigen lichaam want ik kreeg terug last van de ademhaling en stevige pijnen in kuiten die uitstraalde naar de pezen. Ik was dan ook al gerecupereerd toen ik over de eindmeet kwam. Maar 2 keer winnen ging dit jaar toch moeilijk geweest zijn.

Op naar volgende week!

20:34 Gepost door Frederik De Vuyst | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.