19-10-10

Ekiden Brussel

Afgelopen zaterdag stond er de eerste grote wedstrijd op het programma nl. de Ekiden aflossingsmarathon.

Onze club KAAG nam deel met volgende deelnemers in looporde: Ik- Aman Gemeda - Fabrice Laga - Francies Van Steenbrugge - Caby Dimitri en Luc Van Asbroek.

Voor mijzelf verliep de wedstrijd tamelijk goed een 30tal seconden sneller gelopen dan vorig jaar maar ik voel dat er volgend jaar daar zeker nog een snellere chrono inzit! We werden met ons team 3de op het bk dus voor clubs.
Veel lopers, misschien teveel, doordat ik dit jaar start loper was heb ik er gelukkig niet veel last van gehad!

Nu zondag de crosscup relays waar ik terug startloper zal zijn maar dit keer 1.5km vlammen in het veld.
Ik kijk er al naar uit! Hopend op een goede start en goede benen!

 

20:19 Gepost door Frederik De Vuyst | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-10-10

Corrida's Tiegem

Mijn laatste voorbereiding op de Ekiden marathon van volgende week verliep via de wedstrijden te Tiegem.
Mijn 2de wedstrijd van het nog prille seizoen.
Ik had constant de gedachte dat het nog zomer was, want in de zon was het voor mij al weer te warm. Sven Nys 2.
De 3 km had duidelijk veel meer potentieel dan andere jaren, met o.a Steven Dessyn, Fabrica Laga,Steven Callens en nog een jonge man van waregem was ik eigenlijk wel tevreden dat er wat tegenstand aan de start stond, ik had er zin in om er eens goed in te vliegen, maar de 1ste km was er blijkbaar niemand met hetzelfde gedacht als ik.
Tot ik na een bocht stevig doortrok en al snel was ik met Fabrice alleen weg.We hebben nagenoeg heel het vervolg van de wedstrijd zij aan zij gelopen. Het was een stevig tempo bergop de laatste 800m. Omdat ik nog tamelijk vertrouw op mijn eindspurt zag ik het wel zitten om te winnen, wat ik dan ook kon doen in de laatste 150m. Het was een stevige opwarmer voor de 6km , 15' later. Met een eindtijd van 9'19sec op exact 3km met stevige bergop erin, en wetende dat we er maar zijn ingevlogen na 1km hebben we duidelijk niet stilgezeten...

De 6km zag ik eigenlijk niet meer zo goed zitten. De beentjes waren tamelijk verzuurd van stevig tempo te lopen maar het viel al bij al nog mee. Ik probeerde om in de eerste ronde op mijn kousevoeten weg te raken, maar aan het "beestenbos " zag ik het al niet meer zitten. Al snel liet ik Fabrice lopen en ook om Joost Dewaele nog bij te benen had ik niet veel zin meer. Hier was het echt wel een kwestie van ken je eigen lichaam want ik kreeg terug last van de ademhaling en stevige pijnen in kuiten die uitstraalde naar de pezen. Ik was dan ook al gerecupereerd toen ik over de eindmeet kwam. Maar 2 keer winnen ging dit jaar toch moeilijk geweest zijn.

Op naar volgende week!

20:34 Gepost door Frederik De Vuyst | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-10-10

Winterseizoen

Hallo allemaal

Al vroeg deze zomer, ben ik beginnen trainen voor het komende winterseizoen ( begin september ).
Mijn problemen met de luchtwegen zijn momenteel voor 85 procent onder controle , volledig onder controle zal het wellicht nooit meer komen, maar beter dat dan niets meer...
Zo heb ik al terug 1 klein wegwedstrijdje gelopen te Deinze om er terug in te komen, na 6weken inactiviteit.Die ik met succes heb afgerond.
Nu zaterdag loop ik in Tiegem een wegwedstrijd als voorbereiding op wat de week daarna moet komen: het bk Ekiden marathon te Brussel waar we met onze ploeg toch zeker hopen om op het podium te staan en stiekem hopen op de overwinning. Met wie ik allemaal samen zal lopen dat verneem je later nog wel. Na een verkoudheid vorige week die toch wel wat mijn trainingen heeft verstoord, verloopt het deze week tot nu toe weer vlekkeloos.
Hopelijk zien we in Brussel een mooie wedstrijd met een mooi resultaat maar eerst dus zaterdag nog te Tiegem.

Tot dan.

19:39 Gepost door Frederik De Vuyst | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |